Bio

Danslerares Kimberly Smith, geboren in Maastricht, is opgegroeid in de dansschool van haar ouders. Deze dansschool was eenentwintig jaar lang een begrip in Maastricht. Nu geven Kimberly’s ouders nog steeds dansles maar reizen hiervoor de hele wereld over.

Op jonge leeftijd begon Kimberly met assisteren en lesgeven in de dansschool bij de cursussen en zelf ook wedstrijden te dansen. Na een succesvolle periode als amateur danseres werd ze professional en won ze de Nederlandse kampioenschappen 2 jaar achtereenvolgend met haar danspartner ’David Semken’ en werden ze kwart finalist bij de wereldkampioenschappen in Japan. Na samen al dansend de hele wereld over gereisd te hebben en met succes, besloten Kimberly en David aan hun top te stoppen in 2007. David heeft nu een dansschool in Australlie.

Kimberly rolde meteen in een volgend project en dat was het populaire televisie programma ‘Dancing with the Stars’ in Nederland. Bij dit programma werd een bekende Nederlander gekoppeld aan een dansleraar en in een korte periode leerden deze Bn‘ers dansen. Kimberly danste in de Nederlandse variant van dit programma met de energieke schrijver/dichter ‘Bart Chabot’.

Na dit Programma is ze de theater/musical wereld ingegaan waar ze en baan kreeg als ‘Assistent Choreografe’ voor de Show ‘Dirty Dancing’. Ze begon in Utrecht, gevolgd door Berlijn en Chicago en Londen. In Utrecht heeft ze ook tijdelijk de rol van ‘Penny’ gespeeld. Zowel achter de schermen als op het podium was Kimberly actief.

In 2008 heeft ze tussendoor ook de Belgische variant van het eerder genoemde televisie programma gedaan ‘Sterren op de Dansvloer’ heet het in Belgie, Ze danste met acteur ’Roel van der Stukken’. En dit jaar 2010, heeft ze weer mee gedaan aan dit programma in Belgie met acteur ’Peter van den Begin’ waar ze kwart finale mee behaald heeft! Op de website www.vtm.be zijn hier de afleveringen van de zien.

Verder heeft Kimberly tussen alle projecten door altijd les gegeven van beginners tot wedstrijd koppels, van jong tot oud en dat doet ze eigenlijk nog het liefst. Dansen maar ook les geven zijn haar passie.